Kun taiteilija vaihtaa mediumia

Toisinaan joutuu vaihtamaan mediumia, että voi irrottautua entisestä ja keksiä jotakin uutta.

Kun taiteilija vaihtaa mediumia

”Kahta en vaihda, toinen on Turun sinappi ja toinen...”

Minä vaihdoin maalit lankoihin! Nyt on kaikenlainen maalaaminen akryyleillä, öljyllä, vesivärillä jne. ollut vähemmällä jo aikana ja tilalle on tullut langat ja langoilla maalaaminen. Teen tuftauksia, olen tehnyt jo 3 vuotta ja se on vienyt ajan maalaamiselta.

Taiteilijan työskentelymateriaaleja sanotaan mediumeiksi. Mun mediumit olivat aikaisemmin siis akryylivärit ja öljyvärit pääosin.

Kun tulee halu vaihtaa suuntaa

Toisinaan joutuu vaihtamaan mediumia, että voi irrottautua entisestä ja keksiä jotain uutta. Vaihtaminen stimuloi luovuutta ja herättelee hoksaamaan jotain, mitä ei ennen ole tajunnut.

Koska nyt olen uusista, luovun menneestä ja teen työhuonepoistoja vanhoista maalauksista. Niitä on ”heti-mukaan” seinällä Kankaisten marjatilalla, Puotiravintolassa. Hinnat on nimelliset ja todella poistohinnat . Marjatila on Hämeenlinnan alueella asuville tuttu paikka.


Kankainen
Työhuonepoistoja Kankaisten marjatilalla


Uuteen mediumiin vaihtaminen

Se vaatii jo uuden opettelua, tässä tulee tuftaamisen opettelua, tiedon etsimistä, rohkeutta heittäytyä kokeilemaan. Mä jouduin keskittymään uusiin ongelmiin ja osin unohdin vanhat ongelmat, mitä oli kun tein taidemaalausta. Sekin virkistää kun pohtii jotain uutta.

No ei se ihan huonostikaan ole mennyt. Iittalan naivisteilla tänäkin kesänä uusia tuftauksia. Aiheinä on lehmä, pupu, kissa, kukko, kana. Sinänsä tuttuja jo maalaamisen ajalta. Halusin jotain tuttua koska tekniikan opettelussa on oma vaivansa, opettelen sitä edelleen, niin oli sentään tutut hahmot, jota parissa puuhailin.

Uutena asiana lisäsin ryijyihin tänä kesänä pikkupeilejä, halusin kollaasimaisia ​​​​​​​ryijyjä. Näimä ideoita kehittelen lisää ja tutkin myös uusia aiheita.

Kokemusta kertyy muuten jakaa

Sain tehtyä lisämateriaalia Tuftauksen verkkokurssille ja mietin, joko materiaalia on tapeeksi kattavasti, että voisin valita?

Kurssien mediumi on taas tietokone ja digitaalinen ympäristö. Se uusia tänä kesänä, hirveän vaivalloisesti jaksoi enää saadani. Yhtä äkkiä nekin vain alkaa piiputtaa ja olin suuressa jännityksessä, kestääkö vanha kone siihen asti kun uusi saapuu (3 vkoa) ja se jaksoi vielä sen aikaa.

Nyt on parhaillaan entisen tietokonesielun siirtäminen uuteen, ja johdossa ei meinaa virtaa moiseen touhuun. Syksyllä vasta tulee kuituverkko. Palataan asiaan.


Nää friskaa!

Joten jos tee taidetta, kokeile jotain uutta, se virkistää sun luovuutta. Uuden mediumin opettelu voi olla haastavaakin mutta on myös palkitsevaa. Se voi sinua auttaa kehittämään taiteilijaa ja kykyta kärsivällisyyttä ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin, mikä voi taas johtaa henkilöön kasvuun taiteilijana ja ylipäätään ihmisenä. 


Virkistyspäivä Iittalan naivisteilla

Tänä kesänä vietetään kuvataiteen päivää 10.7 . myös Iittalan naivisteilla. Mä pidän mukavan virkistäytymispäivän, en maalaa enkä tuftaa vaan seurustelen ihmisten kanssa. Mulla myynnissä vielä  Naivismimaaluksen ABC-kirjaa ja saat valita jonkun pikkubonuksen kun hankit kirjan (korvikset, hiusdonitsi tms.) On antoisaa tavata taiteilijoita ja naivisminäyttelyssä kävijöitä. Se on jotain mihin tietokoneeseen ei pysty kun saa heittää yläfemmat tutun kaverin kanssa!

Ohjelmassa klo 12-15 Sekaisin väreistä – yhteisötaideteoksen maalausta

Klo 12-15 Naivistitaiteilijoita paikanpäällä esittelemässä mitä kukin haluaa

Naivistien ystävät järjestävät klo 11-15 aikuisten Betonityöpajan.

Hämeenlinnan Taiteilijaseura pitää klo 11-15 linokaiverruksen työpajan johon voi osallistua.

Lapsille klo 12-15 Pilvityöpaja

Kuistikahvila


Missä oon mukana tänä kesänä?

Mun teoksia tänä kesänä Iittalan naivisteilla

Keltainen talo -kesänäyttely, auki 10-18
20.5.–1.9.2024
www.naivistit.fi
Hollaajankatu 2
14500 Iittala
info@naivistitiittalassa.fi

Kankaisten marjatilalla

ma-pe 10-18, la 10-16, su 11-18

Kankaisten Kylätie 58 13270 Hämeenlinna

Tarjolla on tilan marjoja, herneitä, mehuja ja hilloja, leivonnaisia, lihatuotteita, juustoja, sinappeja, myslia, talkkunaa, viljatuotteita, sipsejä ja karamellejä.

Taidetalli Kangasalalla   auki ke-su klo 14-18, Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala, Huutijärveltä 6 km tietä numero 325 Sahalahteen päin, Pelisalmen sillan jälkeen oikealle Majaalahdentielle


Taide Majaalahti, Taidetalli Kangasala


Galleria Tärinä Riihimäellä , ”Mennään metsään” avoinna ma-pe 12-18, la 12-16

10.6. - 27.7.2024

Liikerata, Eteläinen asemakatu 2 A, Riihimäki

Categories: : taidetyylit, taiteilijantyö